tiistai 31. heinäkuuta 2012

Welcome to the jungle!

Viikko ulkomailla ja vastassa viidakko! Tuolla jossain oli ennen puutarhakeinu ja polku :-)






keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Kasvimaa myöhästelee

Kolea sää on tehnyt tehtävänsä. Saunaparlamentin mukaan kaikki kasvaa pari viikkoa myöhässä. Vadelmat eivät ole kypsiä, kasvimaalla kurkun ja herneen taimet niin hentoisia että hirvittää. Tuleekohan näistä satoa tänä vuonna...







































Punajuurella lienee paremmat mahdollisuudet kypsyä. Pieniä naurispalleroisia olen jo nappaillutkin.

















Peruna, härkäpapu ja maa-artisokka kasvavat sievästi pituusjärjestyksessä. Käytössä on nelilohkoinen viljelykierto, paitsi maa-artisokan osalta, joka leviäisi kierrossa joka kolkkaan.




















 


Kasvilavassa rehottavat muun muassa sitruunamelissa, erilaiset salaatit, tilli ja mojitopensas :-)

















Kirsikkatomaatti saattaa olla seuraava sadonantaja. Ostin tänä vuonna taimena Annalasta, koska en ehtinyt mukaan esikasvatukseen.  Vuodet eivät ole veljeksiä tässäkään asiassa :-)


















torstai 12. heinäkuuta 2012

Punaista loistoa puutarhassa

Punainen on vihdoin päässyt valloilleen myös puutarhassa! Lisäksi kolme vuotta sitten istutettu jasmike kukkii nyt ensimmäistä kertaa. Ujosti, mutta kuitenkin.



 

Kaunista second handia kierrätyskeskuksesta

Ajattelin ostaa kaverille mökkituliaisia mainoista Uusix-kaupasta Helsingin Kyläsaaresta, mutta se olikin kesätauolla. Niinpä päädyin viereiseen kierrätyskeskukseen tekemään löytöjä.
























Punainen suojaruukku (2 euroa) pääsi punavalkoisen mariverhon kaveriksi. Samalla otin uuden askeleen: ensimmäinen huonekasvi mökillä! Varmuuden vuoksi hyvin kuivuutta kestävä kuitenkin :-)



















Punainen, vedettävä vekkari (5 euroa) tuli tarpeeseen, mutta tikittää hieman hermostuttavasti.























Iso, punainen lyhty tarttui heti käteen. Se ei vielä löytänyt paikkaansa: maahan patiolle vai omenapuuhun muiden lyhtyjen kaveriksi? 


















Ja löytyihän kaverillekin tuliainen. Kaksi kauniin siniharmaata Arabian Teema-kulhoa. Saman kaverin kanssa dyykattiin lasinkeräyksestä viinilaseja ja voirasia, joten hän osaa varmasti arvostaa second hand -tuliaista :-) Uskomatonta sinänsä, että lasinkeräykseen viedään ehjiä astioita. Onneksi bongasimme tapahtuman vastapäisen baarin ikkunasta :-)


tiistai 10. heinäkuuta 2012

Kuistin kirkastus

Kuistin seinät jäivät parin vuoden takaisessa remontissa käsittelemättä, ja paneeli on ehtinyt tummua saunatunnelmiin. Puunvärinen ruokakalusto puunväristä seinää vasten tuntui kaipaavan piristystä, vaikka olikin tavallaan kodikas ja lämpöinen.







Sudin seiniin Uulan valkoista sisutusmaalia, joka oli taitettu aavistuksen vihreään umbraan.Tuolit saivat pintaansa turkoosia kalustemaalia.  Tuli avarampi ja raikkaampi, vaikka kestikin hetken tottua.
Jotain kuisti tuntui vielä kaipaavan - jotain punaista. Muistin viimeksi Fidalla nähneemi Marimekon vanhoja, punavalkoisia verhoja. Yksi kappale löytyi vielä! Osa punaisesta väristä oli kulunut tai haalistunut pois, joten sain vielä tingittyä hintaa alaspäin 12 euroon. Roudasin myös toisesta huoneesta punaisen jalkalampun, ja nyt tämä alkaa miellyttää silmää :-) Lattiahan mökissä on punainen molemmissa huoneissa.