Kasvimaalla kukkii vielä. Kosmoskukat ja samettikukat rehottavat.
Tein keväällä tontilta löytyneistä tiilistä epsäännöllisen kaarevan reunuksen vanhalle perunamaalle, jonka rajat olivat hyvin epäselvät. Kesällä tiilet hukkuivat vihreyteen. Nyt ne taas näkyvät ja näyttävät mielestäni aika hyvältä.
Reunus rajaa toiselle puolelle muun muassa karviaispensaat ja raperperitaivaan.
Kesän viimeiset perunat ja ensimmäiset maa-artisokat pääsivät samaan pataan.
Keitto on kestosuosikkini, vaikka ei kovin kuvauksellinen :-) Jätän osan mukuloista talveksi maahan ja keitän keväällä sopan, joka maistuu jotenkin vielä pehmeämmältä.
Toinen hyvä resepti on tattaripohjaan tehty piirakka, johon tulee maa-artisokan lisäksi pinaattia (tai soveltaen nokkosta), hunajaa ja kermaviiliä. Olen tehnyt sitä vegaanisena vaihtamalla kermaviilin ja kananmunan soijajogurgttiin.
Marja-aroniat olivat yllättäen jo kypsiä. Saan nyt ensimmäistä kertaa satoa, pensaat istutin toissa kesänä. Mitä niistä kannataisi tehdä?
Oh! Tattaripiirakka kuulostaa ihanalta ja keliaakikolle sopivalta. Olisiko sulla antaa tarkempaa ohjetta? Kiitos. :)
VastaaPoistaIhanan kesäiseltä ja runsaalta vaikuttaa pihasi edelleen, ja juhlatkin kuulostivat mainioilta. Tuo tiili-idea tekisi mieli pihistää... Ostin juuri nurmireunanauhaa, mutta kyllä tiilet olisivat hauskemmat, tai voisihan ne tiilet laittaa siihen nauhan viereenkin.
Ihanasti kukkivia kukkia vielä pihaltasi löytyy.
VastaaPoistaTuo tiili reunus on hieno!
Onpa siellä kaunis kukkaloisto! Minustakin tiilireunus on hieno, minulla on itsellä puutarhassa vähän samantapainen.
VastaaPoistaSukulaiset ovat tehneet marja-aroniasta mehua, hilloa ja hyydykettä, mutta en ole itse koskaan päässyt maistamaan minkälaisia ovat.
Kiitos aroniavinkeistä!
VastaaPoistaTiilireunuksen kanssa voi varmaan hyvin yhdistää sen reunanauhan, koska tuo tiili ei sinänsä kasveja pidättele.
Tässä maa-artisokkapiirakan resepti:
Pohja
100 g voita tai margariinia
3 dl tattarijauhoja
1/2 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 dl vettä
Täyte
500 g kypsää maa-artisokkaa
100 g pinaattia (tai nokkosta)
1 kananmuna
1 prk kermaviiliä
1 rkl maissijauhoa
1 rkl hunajaa
2 tl Provencale-yrttiseosta
suolaa
mustapippuria
Sekoita pehmeään rasvaan jauhot, suola ja leivinjauhe. Lisää neste ja sekoita tasaiseksi. Painele voideltuun piirakkavuokaan ja kypsennä 225 asteessa alimmalla tasolla 20 minuuttia.
Huuhtele pinaatit, poista keskiruoto ja kiehauta suolalla maustetussa vedessä. Valuta. Puolita kypsät maa-artisokat ja laita esipaistetulle pohjalle. Asettele pinaatti artisokkien väliin. Sekoita kananmuna, kermaviili, maissijauhot ja mausteet. Kaada täyte vuokaan. Kypsennä noin 30 minuuttia 180 asteessa.
Oi kiitos kiitos! Kuulostaa superherkulliselta. :)
VastaaPoistaNo sanotaan näin, että maku ei ole ihan tavanomainen... vaati hetken miettimistä, että onko hyvää vai pelkästään outoa :-)
VastaaPoistaJa toimii varmaan soijajogurtilla yhtä hyvin ;)
VastaaPoistavoi kauniita, kauniita kuvia :))
VastaaPoistaMarja-aronia on terveellisin marja, luin jostakin. Serkkuni mehusti marjat ja mehusta keitti vispipuuroa, oli kuulema taivaallisen hyvää! Minulla linnut söi marjat, jäi vain kahvikupillinen. Enkä sitten ensi syksynä...
VastaaPoistaVispipuuro on loistava idea, kiitos vinkistä!
VastaaPoistaKauniita kukkia ja vispipuuro..nam!!Ihanaa viikonloppua Sinulle!
VastaaPoista