perjantai 8. heinäkuuta 2011

Karpalonpunainen lautalattia


Kun ostin mökin, lattiaa peitti koivuparkettia jäljittelevä, kulahtaneenruskea muovimatto, jonka alta paljastui monta kerrosta erilaisia levyjä. Niiden alta löytyi kuin löytyikin osittain säilytettävissä oleva lautalattia: noin kolmannes puusta voitiin säästää.

Uudet laudat olivat eri värisiä kuin vanhat, joten maalaaminen tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Perinteinen väri olisi varmaan ollut helmenharmaa, mutta näin jossain lehdessä ihanan verenpunaisen puulattian. Jotain sellaista oli saatava!

Sävyksi valikoitui "karpalo". Siitä tuli ehkä hieman kirkkaamman punainen kuin olin ajatellut, mutta oikeastaan olen kuitenkin aika tyytyväinen. Remontoija ja tutut kauhistelivat etukäteen räikeää lattiaa. Räsymatot vähentävät sen hyökkäävyyttä ja sopivat mielestäni aika kivasti yhteen punaisen kanssa. "White on white" -sisustus ei ole minua varten, ainakaan mökillä.

3 kommenttia:

 1. Kauniin värinen lattia!

  Odottelen enemmän kuvia mökistäsi...☺

  Aurikoista viikonloppua!

  VastaaPoista
 2. Ihana sattuma, isoäidilläni oli aikoinaan rintamamiestalon ikkunallisen eteisen lattia maalattu samansäivyisellä punaisella. Kesäisin ikkunoilla oli valtavasti pelargonioita ja valkoiset pitsiverhot, oli kaunista...

  VastaaPoista
 3. Todella ihastuttava ja suorastaan virkistävä väri, hyvä idea! Samoin minäkin odottelen innolla lisää kuvia mökistäsi. :)

  VastaaPoista