torstai 10. toukokuuta 2012

Näkemiin nurmikko, tervetuloa niitty!

En erityisemmin pidä nurmikosta. Joten, kun huussinrakennuksesta yli jäänyt lautakasa lojui talven ruohikolla ja käytännössä tappoi sen, sain oivan kimmokkeen keksiä tilalle jotain muuta.

Suorakaiteen muotoinen, savinen alue rajautuu vadelmapensaisiin, kasvimaahan, perennapenkkiin ja kolmeen isoon pioniin. Ja sen keskellä kasvaa hedelmäpuu. Hieman haastava kohta siis.


Kuvassa tilanne ennen toimenpiteitä - kaunista, vai mitä? :-) Nyt olen kuorinut nurmikonjämät, vuohenputken juuristot ynnä muut pois koko alueelta. Posti toi tänään siemeniä: metsäkurjenpolvea, suo-orvokkia, niittyhumalaa, kevätlinnunhernettä, orvontädykettä, valkovuokkoa ja niin edelleen. Siis lajeja, joiden pitäisi selvitä puolivarjossa ja savimaassa. Lisäksi valko- ja puna-apilaa, jotta edes jotain kukkisi jo tänä kesänä. Olen aika innoissani projektista ja siemenistä!

Mitenköhän lajit kannattaisi sijoittaa ja estää apilan ylivalta? Kaikki hyvät vinkit ovat tervetulleita. To be continued, "valmista" tästä tulee vasta vuosien aikajänteellä.

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa upealle! Kurjenpolven olen huomannut voimaakkaasti leviäväksi. Minulla on sitä puutarhan rinteessä useampi, vaikka en ole yhtään istuttanut. Kasveilla on aina oma tahtonsa...

    VastaaPoista
  2. kuulostaa ihanalta - minä vaan en jaksaisi odottaa, mieluummin valmista jo eilen :)

    VastaaPoista
  3. Sama vika - kärsivällisyys ei kuulu hyveisiini! Mutta eikös puutarhanhoidon yksi pointti olekin kasvattaa sitä :-)

    VastaaPoista