maanantai 25. kesäkuuta 2012

Valkeat yöt, valkeat kukat

Lempivärini puutarhassa on punainen, ja olen ostanut vaikka mitä punasävyisten kasvien siemeniä ja taimia. Jostain syystä pihani näyttää kuitenkin nyt alkukesästä hyvin valkealta...


Nyt juhannusruusu on niin sanotusti vauhdissa ja ehkä komeampi kuin koskaan. Voi kun tuoksunkin saisi mukaan kuvaan!
 


Pionit jaksavat joka kesä hämmästyttää kauneudellaan. Kukat ovat jotenkin niin raskaita ja valtavia suomalaiseen kesään :-)

Valkoisen kesäpikkusydämen seasta nousee sentään syvänvioletti akileija 'Miss Huish', jonka siemenet toin työmatkalta Amsterdamista kolme vuotta sitten -  ja ehdin jo kokonaan unohtaa kylväneeni, kunnes varret tänä kesänä ilmestyivät.


 Hopeahärkki tuli pihan mukana ja leviää melko hallitsemattomasti...  
 


...samoin kuin päivänkakkara. Niin, jossain tuolla seassa pitäisi olla muutama karviaispensas. Ohjelmassa on siis repimistä.Viime kesänä seassa oli tällainen luonnonoikku. Viime viikolla löysin samanlaisen oudon päivänkakkaran ihan toiselta puolelta pihaa. Mistäköhän on kyse?Tämän korkean perennan nimeä on tiedä tai enää muista ja ehdotuksia otetaan tästäkin vastaan  :-) 

4 kommenttia:

 1. Onkohan alin illakko? Ainakin samannäköinen, illakossa oli muistaakseni hyvä tuoksu.

  Ihana väri tuossa akileijassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Taitaa olla illakko. Näköjään vuoden 2005 maatiaiskasvi: http://www.maatiainen.fi/tekstit/illakko.htm :-)

   Poista
 2. Upeat kuvat!

  Mainio päivänkakkara...en ole ennen tuollaista nähnytkään...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, täytyy ehkä lähettää luontoiltaan tai johonkin tuo kuva :-)

   Poista