sunnuntai 20. toukokuuta 2012

Kukkia, kukkia!

Viime syksynä istutetut tulppaaninsipulit nousevat maasta jonkinlaisena yllätyksenä. En ihan tarkkaan muista mitä tuli laitettua mihinkin ja miltä kuvittelin sen näyttävän. No, ihan hyvältä :-) Penkissä kukkii tulppaanien lisäksi nyt keväällä ainakin valkotäpläimikkä, kielo, kaunokainen, särkynytsydän, pikkusydän ja esikko.






















Näissä Hollannista tuoduissa tulppaaneissa on jännittävä, hehkuvanoranssi sävy.


















Alppikärhö se kiipeilee mökin seinustalla entistä tarmokkaampana, vaikka yritin muka kaivaa ja siirtää sen muualle. Siniset kellokukat näyttävät suurilta, roikkuvilta pisaroilta.




torstai 10. toukokuuta 2012

Näkemiin nurmikko, tervetuloa niitty!

En erityisemmin pidä nurmikosta. Joten, kun huussinrakennuksesta yli jäänyt lautakasa lojui talven ruohikolla ja käytännössä tappoi sen, sain oivan kimmokkeen keksiä tilalle jotain muuta.

Suorakaiteen muotoinen, savinen alue rajautuu vadelmapensaisiin, kasvimaahan, perennapenkkiin ja kolmeen isoon pioniin. Ja sen keskellä kasvaa hedelmäpuu. Hieman haastava kohta siis.






















Kuvassa tilanne ennen toimenpiteitä - kaunista, vai mitä? :-) Nyt olen kuorinut nurmikonjämät, vuohenputken juuristot ynnä muut pois koko alueelta. Posti toi tänään siemeniä: metsäkurjenpolvea, suo-orvokkia, niittyhumalaa, kevätlinnunhernettä, orvontädykettä, valkovuokkoa ja niin edelleen. Siis lajeja, joiden pitäisi selvitä puolivarjossa ja savimaassa. Lisäksi valko- ja puna-apilaa, jotta edes jotain kukkisi jo tänä kesänä. Olen aika innoissani projektista ja siemenistä!

Mitenköhän lajit kannattaisi sijoittaa ja estää apilan ylivalta? Kaikki hyvät vinkit ovat tervetulleita. To be continued, "valmista" tästä tulee vasta vuosien aikajänteellä.