keskiviikko 3. elokuuta 2011

Venäläistä posliinia


Sain ystäviltä uskomattoman venäläisen ruusuastiaston, jonka mies oli tuonut vaimolleen Neuvostoliiton romahtamisen aikoihin kaupungista 400 kilometriä Moskovasta itään. Kukka-aihe on todella epäsuomalainen! Ihmettelin, miten ystävät raaskivat luopua astiastosta, joka sisältää vielä paljon muistoja ulkomaankomennukselta. Mutta ymmärrän, että kotiin tämä saattaa olla liian romanttinen.


Erityisen kaunis on mielestäni lautasten reunassa oleva yksinkertainen kuvio. Se toistuu myös sokerikon sisäreunassa.


Settiin kuuluu ihana pullea teekannu, samanmuotoisia pullakoita kermakoita ja sokerikkoja, yhden kukan kukkamaljakko (?) ja muita tunnistamattomia osasia.  


Venäläinen posliini näköjään tulee venäläisen posliinin luo - tämän kauniin sinisen astiaston sain heti perään siskon ystävältä, jota en ole koskaan nähnyt, tai joka ei ainakaan koskaan ole käynyt täällä. Hän arveli sen sopivan tyyliin, ja sopiihan se!

Venäläisissä teekupeissa on sekin hyvä puoli, että ne vastaavat kooltaan suurin piirtein nykyisiä kahvikuppeja.Lisäksi sorruin ostamaan Fidalta tällaisia suloisia, sormustimenkokoisia kuppeja (pohjassa lukee Bavaria Germany 87). Kotiin en näitä koskaan ostaisi. Eikä niitä voi laittaa tiskikoneeseen, joten sopivat hyvin tänne käsin pestäviksi. Tai pelkästään koristeiksi :-)

Tietäisikö muuten joku, millä tiukasti liimatut hintalaput saisi siististi irti?

Nämä löytyivät Fidasta samalla kertaa - his and hers. Hintaa peräti 2,50 / pari (pohjassa lukee Bareuther Waldsassen Bavaria 28, mitä ikinä se tarkoittaakaan).  Kävisivät hyvin esperossokupeiksi, pitäisi enää hankkia mutterikeitin.

7 kommenttia:

 1. Kauniita, juuri minun romanttiseen makuuni, huoks...

  Venäläinen posliini on aina ollut koristeellista.

  Toivottavasti muuten joku tietää, miten hintatarrat saisi irti. Minulla on ollut täällä pitkään pari tarraa, joita ei saa millään pois.

  VastaaPoista
 2. Venäläiset tosiaan tykkää värikkäistä ja koristeellista jutuista paitsi astioissa myös sisustuksessa. Ja pukeutumisessa myös.
  Suomessahan tykätään usein pelkistetystä tyylistä, mutta venäläisten mielestä sellainen on väritöntä ja arkista. Ehkä asialla on juuret eri uskonnoissa: ortodoksinen värikkyys ja luterilainen vaatimattomuus.

  VastaaPoista
 3. todella upeita astioita! tuo sininen on kyllä suosikkini, vaikka kukistakin kovasti tykkään, mutta ihana simppeli kultakoristuksineen :)

  VastaaPoista
 4. Hintalaput lähtevät kuulemma hyvin irti (ainakin kirjoista) puhdistetulla bensiinillä... onko kellään siitä kokemusta astioiden kohdalla?

  VastaaPoista
 5. Melko myöhässä kommentoimassa, mutta kynsilakanpoistoaineella lähtee tarrat ja teipit hyvin :) Kannattaa kuitenkin varoa jos on muovissa kiinni, asetoni sulattaa tiettyjä muoveja.

  VastaaPoista
 6. Kiitos Pirppu, parempi myöhään kuin ei milloinkaan! Tuota pitää kokeilla.

  VastaaPoista
 7. ruokaöljyllä lähtee kanssa liimat aikasen hyvin :)

  VastaaPoista