perjantai 30. syyskuuta 2011

Pysy loitolla, lokakuu!

Tänään iski hillitön haikeus: huomenna on kesän viimeinen saunavuoro, ensi viikolla katkaistaan vedet yöpakkasten pelossa (tuntuvat niin kaukaiselta!), tänään oli kenties viimeinen kesänlämpöinen päivä.


Kasvilavassa kolmenlaiset mintut vielä rehottavat ja yksinäinen krassinkukka kurkkii lehtien alta. Mitähän mintuista voisi tehdä?


Suuremman kasvimaan lohkot erottuvat taas rehevyyden alta. Yhdessä ruudussa maa-artisokat kurottelevat, toisessa loistavat kukat, kolmanessa paljas maa on saanut talveksi ruohokatteen. Myös paljaan mullan alueet näyttävät vaihteeksi kiehtovilta.


Aurinko paistaa jo matalalta. Oli hakeuduttava siihen ainoaan kohtaan, johon se jaksoi viiden jälkeen vielä osua.

Viime viikolla näin hämärällä saunapolulla sievän ketun.

7 kommenttia:

 1. Piti tulla kokeilemaan onnsitunko minä jättämään viestiä kun siskoni (Villa Namun Tiina) ei onnistu millään keinolla, ei edes anonyymisti!!!

  Olen aina silloin tällöin lueskellut blogiasi, taidankin ottaa "urakan" ja joku ilta lukaista kaikki läpi!

  VastaaPoista
 2. Itse täällä ihmettelen, että mihin se kesä niin nopeasti katosi, huoks...

  VastaaPoista
 3. Kesä on tosiaan ohi, mutta tämä viikonloppu oli syksyisen kaunis ja lämmin.

  VastaaPoista
 4. Pepi, kumma juttu ettei kommentointi Tiinalla onnistu! Voisiko johtua selaimesta? Itse en pysty Internet Explorerilla kommentoimaan edes omaa blogiani, mutta Firefoxilla onnistuu.

  Niinpä, kadonnut kesä, huoks...

  VastaaPoista
 5. Voi että. Siirtolapuutarhamökillä syksy tuntuu varmasti vielä konkreettisemmalta kuin muualla, kun alue kirjaimellsiesti suljetaan talveksi. Käytkö mökillä muuten myös talvisaikaan?

  VastaaPoista
 6. Alueella saa kyllä olla talvellakin ja monet ovatkin, viettävät jopa joulua. Vesi pitää kantaa muualta ja pyykit ja suihkut hoitaa jossakin. Itse käyn talvella harvakseltaan, kun on niin paljon muuta tekemistä. Kuten Jenni itsekin taisit sanoa, tuntuu ihan helpottavalta, että on talvi tässä välissä... Kesä tuskin tuntuisi niin ihanalta, jos se olisi aina!

  VastaaPoista