sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Viidakon satoa

Lämmin ja kostea loppukesä muutti pihan lopullisesti viidakoksi. Puolentoista viikon poissaolon jälkeen polku oli kasvanut osittain umpeen. Omenat painoivat oksia maata kohti ja maa-artisokka kurotti vastaan kasvimaan puolelta - oksasakset kädessä sai edetä :-)Villitomaatit kypsyvät ja maistuvat aivan mahtavalta - näitä täytyy laittaa myös ensi vuonna.

Maa-artisokka kurottaa taivasta kohden yli kolmemetrisenä ja houkuttelee pölyttäjiä. Myyrät olivat nakertaneet jokaista punajuurta vähäsen maan pinnan alta; odotan jännityksellä ovatko maa-artisokat säilyneet

 

 Omenoita ja luumuja tulee selvästi vähemmän kuin edellisinä kesinä. Ilmeisesti pölyttäjistä oli pulaa niiden kukkiessa. Onneksi ne mitä tulevat, ovat suuria ja hyvälaatuisia. Kohta on tehtävä reissu mehupuristamolle!Vadelmia tulee hiljakseltaan. Naapurin mukaan jouluun asti :-)Avomaankurkku oli poissaollessani lähtenyt kiipeilemään marjapensaita pitkin. Aika epeli! Viime vuonna se kasvatti yhden hedelmän aidanrakoon: keskellä oli kuroutunut kapempi kohta.

4 kommenttia:

 1. Kasvit ovat selvästi viihtyneet ja sato näkyy olevan komea:) Tuota tomaattia täytyykin ensi vuonna kokeilla.

  VastaaPoista
 2. Samoi meillä, omenoita ja luumuja tulee edellsivuotta vähemmän...☺
  Empä ole kuullutkaan villitomaatista.

  VastaaPoista
 3. Hienoja kuvia, katselin tätä herkullista satoa vesi kielellä.

  VastaaPoista
 4. ihania, niin kesäisiä kuvia :-))

  VastaaPoista