keskiviikko 27. heinäkuuta 2011

Viileää minttua

Kun lämpötila hipoo sekä ulkona, töissä että mökissä kolmeakymmentä, viileänraikkaat minttunautinnot houkuttelevat. Kasvilavassa rehottaa kolmenlaista minttua: työkaverilta saatu kissanminttu, taimitorilta ostettu viherminttu ja ystäviltä saatu marokkolainen minttu (joka on juuri se oikea mojitoon).

Tänään syntyi vihreää perunasalaattia, jonka kaikki ainekset kastiketta lukuunottamatta olivat omasta pihasta (ja naapurintädiltä tuli kesäkurpitsa mukaan kahden oman lisäksi :-):

Vihreä perunasalaatti 


kattilallinen perunaa
iso tukku minttua silputtuna
hieman tilliä silputtuna
pari desiä ryvässipulia hakattuna
3 kesäkurpitsaa
suolaa
mustapippuria
vaaleaa balsamicokastiketta / öljy-etikka-kastiketta

Kaikki ainekset vaan sekaisin ja syömään! Kuvakin tuli otettua vasta jämistä :-)


Mojito ja vihreä jäätee



Vadelma-mustaherukkapiirakan jälkeen viilennettiin vielä mojitoilla, joissa tosin oli soodan sijasta vichyä ja jäämurskan sijasta jääpaloja. Hyvää tuli kuitenkin! Rommi oli sekä reilua että luomua, kiitos vaan alko valikoimasta.

Alkoholiton vaihtoehto oli vihreä jäätee.

3 pussia vihreää teetä
2 tl hunajaa
1 lime
reilusti minttua oksina ja silputtuna
jääpaloja

Kuumenna teevesi ja hauduta vihreää teetä muutaman mintunoksan kanssa, kunnes neste jäähtyy. Lisää lasin pohjalle hunajaa, limemehua ja limelohkoja, silputtua minttua ja jääpaloja. Kaada päälle vihreä tee ja lisää halutessasi kivennäisvettä.

Seuraavaksi hieron helteen uuvuttamiin jalkoihin Bodyshopin ihanaa, viilentävää piparminttuvoidetta :-)

2 kommenttia:

  1. Täytyykin kokeilla! Sain naapurilta muutama vuosi sitten mintun taimia ja ne ovat levinneet hurjasti.

    VastaaPoista
  2. Todella cool drinkki! Minttu raikastaa sekä jalat että pään :)

    VastaaPoista