sunnuntai 7. elokuuta 2011

Iloinen tiskipäivä ja pari kakkua

En pidä erityisemmin tiskaamisesta, mutta luonto ei anna myöskään periksi kertakäyttöastioille. Joten - kun on kesäjuhlat, silloin tiskataan kovasti ennen ja jälkeen :-)

Mökillä tiskituskaa helpottaa se, että vesipiste on ulkona. Eli astioita pestään vain poutasäällä. Mukavaksi tiskaamisen tekevät myös kauniit astiat - niitä on melkein ilo pestä!


Nämä ihanat eripariset ruokailuvälineet olen ostanut parissa erässä Fidasta. Siellä pidetään haarukat, veitset ja lusikat omissa laatikoissaan, joten samanlaisia joutuu etsimään. Joukossa on silmääni tosi kauniita yksilöitä, muun muassa ruusupäinen veitsi alareunassa. Viimeksi ostin kymmenen haarukkaa, veistä, lusikkaa ja teelusikkaa, ja koko kymmenosainen setti maksoi alle kympin, kun kappalehinnat ovat 20-50 senttiä.

Mökkijuhlissa hyväksi havaittu pikkukikka on merkitä jalalliset lasit eri värisillä lahjanaruilla, joita ainakin minulla on kertynyt kaappiin. Näin jokainen tunnistaa oman lasinsa koko illan.

Kesäjuhlissa syötiin eilen muun muassa mahtavan mehevää porkkanakakkua, jonka reseptin olen saanut viitisentoista vuotta sitten kaverilta. Sitä on helppo tehdä vaikka pellillinen, kun tuplaa ainekset.

4 munaa
4 dl sokeria
3, 75 dl öljyä
7 dl porkkanaraastetta
7,5 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
1 tl suolaa
2 tl soodaa

1 rasia tuorejuustoa
1-2 pakettia tomusokeria
marjoja

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita joukkoon öljy, porkkanaraaste ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Paista 200 asteessa noin 20 min.

Koristele jäähtynyt kakku tuorejuusto-tomusokerikuorrutuksella ja tuoreilla marjoilla, esimerkiksi vadelmilla tai viinimarjoilla.

Aiemmin tällä viikolla jatkoin mojito-teemaa leipomalla omista mintuista mojito-juustokakun Pastanjauhajien reseptillä. Muissa netistä bongatuissa ohjeissa näytti olevan liivatetta, jota en halua käyttää.  Tämä oli syntisen hyvää mascarponejuustoineen ja ranskankermoineen :-)

4 kommenttia:

  1. Hieno idea nuo lasin jalkoihin laitetut nauhat.☺

    VastaaPoista
  2. Ihanan kuuloiset kesäjuhlat! :) Ja ulkona tiskaaminen on kyllä hauskaa, sitten kun siihen vain ryhtyy. (Tai ainakin se on hauskempaa kuin vessan lavuaarissa tiskaaminen, t. nimim. pitkittyneen keittiöremontin kokenut)

    Olet tehnyt todellisia löytöjä Fidassa!

    VastaaPoista
  3. Hyvät löydöt Fidasta, se ruusupäinen veitsi on todella kaunis.

    VastaaPoista
  4. Kauniita aterimia :) Voi, porkkanakakku on kyllä ihananin "terveellinen" (porkkanathan ovat terveellisiä, tosin sokerista ja vehnäjauhoista en tiedä, mutta :D )piirakka, pitäisi itsekin leipoa joku päivä :)


    Tervetuloa myös blogiini vastavierailulle ja osallistumaan arvontaan!

    VastaaPoista